Beste theaterliefhebbers,

Dat het sociale leven in Nederland sinds kort nagenoeg tot stilstand is gekomen kan niemand ontgaan zijn. Daar hebben wij als Theatergroep Het Wilde Westen natuurlijk ook mee te maken. Dat betekent dat wij met ingang van 16 maart al onze activiteiten stopgezet hebben. De Theaterloods wordt niet meer gebruikt.

Deze regeling geldt voorlopig tot 1 september a.s.  Hoe leuk en plezierig het aangekondigde programma ook geworden was, er zijn nu belangrijkere zaken waar wij met z’n allen mee moeten zien om te gaan.

Hoe gaan we hiermee om?
Eigenlijk is er maar één oplossing: voorlopig alle activiteiten binnen onze club en in de Theaterloods stop zetten. Dat is gewoon een morele verplichting naar onszelf, naar alle betrokkenen en naar onze bezoekers. Wij willen niet in een verwijtbare of ‘hadden we toch maar’ – situatie terecht komen. Sterker nog, als Corona is overgewaaid willen we  met z’n allen onze hobby weer op kunnen pakken!

Wat betekent dat voor de theatergroep?

  • Voorlopig zijn alle activiteiten in de Theaterloods gecanceld in afwachting van nieuwe en/of aangepaste maatregelen
  • Al onze uitgenodigde vrienden voor het TheaterCafé hebben een passend bericht gehad dat ook deze bijeenkomst niet door kon gaan.
  • Ondanks dat de twee geplande voorstellingen in het kader van ’75 jaar vrijheid’ in de eerste twee weekenden van mei zijn gecanceld had onze theatergroep in het kader van een eigen “75 jaar vrijheid” festival twee mooie producties op het programma staan t.w. “Struisvogels op de Coolsingel”, een theatrale herdenking van het bombardement in Rotterdam geschreven door Anna Enquist, Anne Vegter en Antoin Uitdehaag  en “Het nooit vergeten meisje” met muzikale omlijsting van Peter van Elswijk en enkele acteurs van onze theatergroep. In verband met de huidige situatie en de maatregelen rondom het Coronavirus zijn deze voorstellingen uitgesteld. De theatergroep heeft wel een “voorproefje” gefilmd met op zichzelf staande onderdelen. Dit is een prachtig document geworden en is te bekijken via deze  link: https://youtu.be/cnRWnD6x_vI
  • De artistieke commissie bekijkt in goed overleg met alle betrokkenen en met het bestuur of de huidige programmering  kan worden verplaatst naar een passend moment.

Wij houden u via deze website en op social media op de hoogte van eventuele ontwikkelingen en nieuwe data van onze komende producties.

Met theatrale groet,

Bestuur van theatergroep Het Wilde Westen