2016 Diner Grand Spectacle II

(Epicentrum Toneel)

Première: 9 september 2016

Speeldata: 9,10,16 en 17 september 2016

Geschreven door: teksten van Ko van den Bosch, Maria Goos, Werner Schwab,
en Bertolt Brecht. Dit allles samengesmeed door Maya Katerberg.

Geregisseerd door: Kees Stolze

Tweeëntwintig jaar geleden nam Epicentrum haar gasten voor de eerste keer mee naar het plattelands café ‘Bij Nel in de Krom’. Daar maakte ons publiek kennis met Nel en mijnheer Jongeneel. Met de gesjeesde actrice Greet, die koos voor een warmere carrière. Met heel veel inwoners van Katzwammerdijk. En met een dansende, zingende en acterende bediening. Of, om in de woorden van mijnheer pastoor te spreken: met een donker hol met sterke drank, vrouwen van lichte zeden, vreemde kostgangers en vage artiesten…

Toen deden we dat om geld in te zamelen voor ons onderkomen op de Hoge Bomen in Naaldwijk. Dat gaan we nu opnieuw doen en om dezelfde reden: samen met Sint Jan Baptist ’93 uit Wateringen bouwen we aan een iconisch theater voor amateurtoneel en andere podiumkunsten, gewoon op onze eigen plek in Naaldwijk – de TheaterLoods. Opvallend om te zien, goed geoutilleerd, met een groot speelvlak en een capaciteit tot 80 toeschouwers. Met uw aanwezigheid bij dit Diner Grand Spectacle II helpt u ons meteen deze droom te verwezenlijken. Bovendien krijgt u een heerlijk 4 gangen diner voorgeschoteld door een bonte verzameling stamgasten en kleurrijke passanten bij ‘Nel in de Krom’.

Bekende personages uit de laatste 22 jaar toneel van Epicentrum

We volgen de zoektocht van Petertje naar z’n vader. Maar wie is Petertje en waar zijn we in terecht gekomen? – Het is een regelrecht vervolg op ons Diner Grand Spectacle van 22 jaar geleden. Met de bekende uitbaters van toen. Maar nu wordt ‘Bij Nel in de Krom’ ook nog eens bevolkt door mensen die verdacht veel lijken op bekende personages uit een aantal van onze toneelstukken van de laatste 22 jaar. En ondertussen worden de sterren van de hemel gekookt, er wordt geacteerd, gezongen, gedanst, gemusiceerd. En onze gasten ontbreekt het aan niets: eten, drinken & theater in één!